Friskt vågat, hälften vunnet

Ibland är det värt att ta en chansning. Det kan ju leda till något riktigt bra. Även om det är sällan det gör det så kan man alltid leva med tanken att det är enklare att ångra saker man gjort än dom man inte gjorde. Att få se och chansa på ett nytt vatten är inget undantag.

I Sverige har jag en outgrundlig förmåga att i de flesta fall lyckas med mina chansningar. I det eviga sökandet efter nya bra vatten har jag haft en oförskämd tur att hitta dem. Men det finns ett lysande undantag. Norge. Det där landet som sägs ha så bra fiske överallt.

p1220736

Vi vandrade upp till ett avlägset fjällsjösystem under en stilla sommarnatt.

p1220772

Det fanns gott om mygg då vi slog camp vid sjön för natten i gott hopp om att det skulle vaka friskt på sjön när vi vaknade upp.

Bet i Norge

I Norge har jag hittills, notera hittills, gått fullständigt bet. Det är otaliga gånger då vi har chansat på olika vatten men fullkomligt misslyckats gång på gång. Helt ärligt, trots massor av resor till Norge vill jag hävda att jag aldrig har haft ett bra fiske där. Det är ytterst egendomligt och jag kan för mitt liv inte begripa varför.

p1220808

När vi vaknade vid sjön infriades inte förväntningarna. Det var kallt och blåsigt och naturligtvis vakade det inte på sjön. Emilie satt och var fundersam över varför vädergudarna spelade oss ytterligare ett spratt.

p1220838

Vid tog ett varv runt sjön i hopp om att finna lä eller vak. Men det enda vi såg var.. ja, ingenting.

Skam den som ger sig

Dagen slutade med att vi blev fullständigt inblåsta i tältet. Dagen efter var inte heller något undantag. Vinden fortsatte och allt vi kunde göra var att packa ihop och traska hem igen utan att ha sett tillstymmelse till förekomst av fisk.

Vem vet, sjön var kanske fisklös. Om vi hade haft bättre väder kanske det hade vakat stora rödingar eller så hade vi bara otur med tajmingen som vanligt. Hur det än är så har fiskefadäserna i Norge bara fortsatt i ett jämt flöde. Skam den som ger sig. Någon gång ska vi knäcka koden för att hitta ett bra fiske i Norge också, vi vet ju att det finns. Frågan är bara var? Det var iallafall friskt vågat, hälften vunnet. Vi fick se fina miljöer och röra på benen. Framförallt så kan vi bocka av ytterligare ett uselt vatten som vi aldrig kommer att besöka igen. Ja, hälften vunnet alltså.

p1220917

Ack så fint men ack så fisktomt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s